Borgo di Gaiole  


Dé vakantieplek in Toscane

De streek en de omgeving

Gaiole in Chianti, Castellina in Chianti en Radda in Chianti zijn de drie dorpen waar de beroemde Gallo Nero wijn Chianti Classico in oorsprong vandaan komt.

Chianti is de wijnstreek van Toscane, gelegen tussen de wereldberoemde steden Florence en Siena.

De omgeving kenmerkt zich door glooiend landschap met wijngaarden, olijfbomen, heuvels, kastelen en burchten, kleine lieflijke dorpjes en bossen. Daartussen de levendige plaatsen met terrasjes en restaurantjes. Zowel te voet als per auto is het verrukkelijk om de streek te verkennen. Sla de kleine weggetjes dan niet over!

Siena ligt op een half uur rijden. Binnen een uur bereik je verder Florence, Arezzo,  San Gimignano, Volterra, Montalcino, enzovoort.















Gaiole

Het dorpscentrum van Gaiole ligt op drie minuten loopafstand van ons huis. Een gezellig dorp met alle voorzieningen en een prachtig plein met supermarkt, winkeltjes, terrasjes, geldautomaat, enzovoort. In tegenstelling tot sommige andere dorpen in de Chianti is Gaiole levendig in winter en zomer, omdat het niet helemaal op toeristen draait. De gezellige sfeer komt gewoon uit de lokale bevolking. Dit alles maakt Gaiole met zijn vele restaurantjes in het dorp en directe omgeving een fantastische plek om te verblijven.


Lopen, fietsen, of per auto: eindeloos verrassend

Borgo di Gaiole ligt aan de rand van het dorp, maar ook op een paar passen van de wijngaarden. Vlakbij ligt het oude kerkje met Castello di Spaltenna en Vertine. De Chianti kastelenroute loopt door het dorp.  Lopend, per fiets of auto: het blijft heerlijk om de Chianti te verkennen.  Je komt talloze mooie dorpjes tegen, meestal met een lekker terrasje of osteria. En zoek je het een half uurtje verderop? Dan ben je in het geweldige Crête gebied onder Siena. Ook daar kun je eindeloos nieuwe weggetjes en vergezichten ontdekken. 

Kortom: voor jaren vakantieplezier. En als je bij ons reserveert, krijg je er een uitgebreid document met tips voor tochtjes bij cadeau. In ons huis vind je allerlei boekjes en kaarten en onze gasten hebben veel ervaringen gedeeld in het gastenboek.

Bezoek ook onze facebookpagina

voor nog meer leuke foto’s en info.

Facebook